Nu går vi i gang igen

Nyhedsbrev 28. februar 2011

Nyt fra den arkæologiske udgravning på Lindegården

– brandtomten syd for Ribe Domkirke

Når frosten er gået af jorden rykker arkæologerne igen ind på grunden syd for Ribe Domkirke. Men først skal der etableres en spunsvæg ud mod Sønderportsgade – et projekt udviklet i samarbejde med rådgivervirksomheden Orbicon. Samme firma har stået for en undersøgelse af jordbundsforholdene i forhold til de omkringliggende bygninger med henblik på at sikre, at der ikke vil kunne ske skader på husene under udgravningen.

Når spunsvæggen er på plads indleder vi den egentlige udgravning ved først af fjerne de store mængder sand, som det gamle udgravningsfelt er fyldt op med. I den nordlige del af feltet op mod Domkirken vil vi i løbet af kort tid nå ned til begravelserne på den gamle kirkegård, som gik ud af funktion i 1805. Vi vil komme til at udgrave mange skeletter.

I takt med at vejret forhåbentlig mildnes vil vi skrue op for aktiviteterne, og vi glæder os til at berette om de mange spændende fund og historier, som det næste års undersøgelser vil kaste af sig.

Den første udgravning gav mere end 34.000 fund samt i alt 145 mere eller mindre intakte begravelser. Om nogle af begravelserne kan du læse nærmere i Sydvestjyske Museers årsskrift By, marsk og geest 22 fra 2010.

Snart vil man kunne gense dette syn på grunden syd for Ribe Domkirke

Reklamer

2 kommentarer to “Nu går vi i gang igen”

  1. Dan Bjørneboe Says:

    Kommer der noget nyt om runestensfundet?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: