Vor Frue

Miniature-Madonna fundet med metaldetektor på en kannikegård syd for Ribe Domkirke. Figurens gotiske svaj tyder på, at den stammer fra senmiddelalderen. Højden er blot 20 mm

Udgravningens detektormand, Flemming Gadgaard, har fundet denne fine og uhyre lille madonnafigur. Maria poserer elegant med det karakteristiske gotiske svaj og bærer Jesus på armen.

Figuren er ukonserveret, men ser ud til at være fremstillet i presblik-teknik, som efterfølgende er støbt ud. Håndværkeren har haft en matrice med figurens negative aftryk. Heri har han presset det uhyre tynde ædelmetals-blik, som måske er guld, selv om vi ikke er helt sikre. Til sidst er aftrykket blevet støbt ud med sølv eller en bly/tinlegering.

Der ses ikke sikre spor efter montering, så endnu ved vi ikke, hvor figuren oprindelig sad. Den kan have siddet på et smykke måske. Uanset hvad må den kandidere til titlen som “Danmarks mindste Madonna”.

Reklamer

4 kommentarer to “Vor Frue”

 1. Anders Says:

  En flot Madonna….men vi vil se Namurkapitælet!

 2. Claus Says:

  Bare det så ikke er “Svendborg-guld”

  • mosvs Says:

   Muligheden foreligger, men da kobberlegeringer fra det område ellers er grønkorroderede, kan det altså også være ægte guld. Tjek lige størrelsen. Mini!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: